Kalendarium kurs & retreat

I kalendariet hittar du information om kommande kurser och retreater på Idöborg. Du bokar plats på kurserna direkt via arrangören och du kommer i kontakt med denne antingen genom kontaktinfon i kalendariet eller genom knappen "boka direkt".

Kalendarium 2017        Kalendarium 2018        Tillbaka till KURS & REATREAT

YOGA, MASSAGE & MEDITATION

161007-161009-2

180413-180415-01

När det blir hög tid att kasta av sig vinterkappan, låter vi sinnena luftas och väckas till liv i takt med att naturen vaknar upp från vinteridet. Möt våren och dig själv i ett härligt uppvaknande ute i skärgården. Yogahelgen bjuder på energigivande och återhämtande yoga, meditation och massage. Utrymme finns även för att bara vara och tid ges också för egen reflektion mitt i den undersköna naturen. Låt din kropp och knopp rensas ur, väckas upp och komma i balans. Följ med på en yogahelg som fyller dig med ny kraft, ren glädje och sprudlande energi.

Vi yogar och mediterar, praktiserar både stillhet och rörelse med yogastilar som passar alla, även den ovana yogautövaren. Vi äter näringsrik, hemlagad och vegetarisk kost. Det finns kajaker och vedeldad bastu för den som vill paddla eller bada. Vill du unna dig något extra så toppar du din retreatupplevelse med en skön kroppsbehandling. Vi vistas mitt i den storslagna naturen längst ut i Stockholms yttersta skärgård, på den alldeles egna ön Idöborg.

Det sköna landskapet är som bäddat för att koppla av från måsten och krav. Miljön är oemotståndlig och vi ser framemot att få välkomna dig ombord på en inre resa i den yttre skärgården. På fredag em. åker du ut med Vaxholmsfärjan till Idöborg, en 30-min båtfärd från Stavsnäs brygga, Värmdö. På söndag em återvänder du tillbaka till Stavsnäs. Det finns en tidigare och en senare färja som du kan välja mellan beroende på om du vill maxa din tid ute i skärgården.

Kom och andas in vårens harmoni med oss och fyll på med näring för alla dina sinnen och din själ!

Om oss: Vi brinner för kroppsterapi, yoga, mänsklig utveckling och personligt växande. Gemensamt har vi intresset för den holistiska psykologin och läran om psykosyntes som genomsyrar vårt grundläggande förhållningssätt i att omfamna och integrera kropp, själ, tankar och känslor. Unn Bronner är verksam som samtals- & kroppsterapeut, och Jenni Enigk som yogalärare samt coach. Temat för detta retreat blir att rå om sig själv, lyssna på sin inre röst, prova på olika stressförebyggande och återhämtande tekniker inom yoga, avspänning och meditation. Vi vill hjälpa till att forma hållbara hälsorutiner för såväl mental, emotionell som fysisk välbefinnande och vila. Unna dig denna avstressande helg med skön vårkänsla, och med yoga & meditation mitt i det vackra skärgårdslandskapet. Hör av dig till oss om du är intresserad att hänga med på denna oförglömliga och magiska vårhelg i idyllisk miljö med 100% fokus på ditt välmående!

Anmälan mailas till: hostretreat@hotmail.com

Pris och information:

Datum: 13-15 april 2018 Enkelrum: 5 000 kr
Kontakt: hostretreat@hotmail.com
Dubbelrum: 4 500 kr
Innehåll: Yoga, meditation, bastu mm
Tillval: 500 kr

 Läs mer om kursen        Boka direkt 

The power of being you

180420-180422

180420-180422-2

Följ med på en stärkande, rogivande och inspirerande upplevelse i en fantastisk miljö! Under tre hela dagar befinner vi oss på den vackra skärgårdsön Idöborg i Stockholms ytterskärgård. Här ägnar vi oss åt att djupgående stärka kropp och själ med MediYoga ®, meditation, inspirationsföreläsning, god mat, vila och varande.

Temat är ”The power of being you” och vi tränar denna helg på att komma i djupare kontakt inåt, hitta kraften i att vara ännu mer sig själv och våga lyssna till kroppen. Vi använder oss av den mjuka, lugna, vetenskapligt testade yogaformen Medicinsk Yoga, MediYoga ®. Vi gör yogapass som transformerar rädslor och blockeringar till livskraft & ny glädje och tränar på att bygga grund, självkänsla & förankring i det djupa medvetna andetaget. Alla kan delta och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga.

Under retreatet kommer vi också att lyssna till föredrag med inspiratören, coachen & företagaren Sophie Rosén som gjort en mycket intressant personlig resa från duktig framgångsrik management konsult till att starta företag inom hälsa där hon hjälper kvinnor med hormonella obalanser – ett jobb där hon utgår från sin inre passion och kraften i att vara ännu mera sig själv.

Under dessa tre dagar finns gott om tillfälle för egen tid, vila, promenader och återhämtning. Vi kommer även att ha fullständig tystnad under ett antal timmar. För dig som vill rena och väcka din kropp ytterligare efter vintern finns även möjlighet att bada i havet och gå in i den mysiga vedeldade bastun. Vi serveras högklassig hemlagad ekologisk och vegetarisk mat och det finns även möjlighet att boka medicinsk massage på plats till extra kostnad.

Madeleine Wilhelmsson utbildad civiling. samt lärare och terapeut i MediYoga med fördjupning inom stresshantering leder detta retreat. Hon har sedan år 2010 undervisat i MediYoga och visar ofta yogaövningar i flera av våra största dagstidningar och föreläster om yoga och stress inom vård, skola & på företag. Hon har egen erfarenhet av att läka från utbrändhet, whiplash och sköldkörtelbesvär med hjälp av MediYogan och driver idag yogastudion YogaMana på Östermalm i Stockholm.

YogaManas retreats på Idöborg har fått extremt höga betyg i utvärderingar, varit omskrivna i media & ges nu för 9:e gången i rad. Kanske är det din tur att följa med oss denna gång. Varmt välkommen till en helg för lugn, ny kraft & massor av inspiration!

Pris och information:

Datum: 20-22 april 2018 Enkelrum: 5 750 kr
Kontakt: 070-627 05 30 Dubbelrum: 4 950 kr
Innehåll: MediYoga, föreläsning
 

 Läs mer om kursen        Boka direkt 

27-29 april - Ledigt

 

 

4-6 maj - Ledigt

 

 

11-13 maj - Ledigt

 

 

Tjejmys i Skärgården

180518-180520-01

180518-180520-02

Följ med på ett energigivande retreat med Aktiv Glädje MTPE & MaJa GlobalYoga

Vi gör det igen utifrån våran lyckade helg förra året. “Ingen repris utan en ny upplevelse” Vi erbjuder dig en helg fylld med yoga, funktionell träning och mindfulness på vackra Idöborg i Stockholms skärgård. Det kommer förutom träning finnas tid för stillhet, rekreation, promenader och vedeldad bastu vid havet (lördag eftermiddag). - kanske även årets första dopp!!! Vi äter hemlagad vegetarisk kost och njuter av gemenskap och av att bara vara i enkelheten. Incheckning från 15.30 på fredag 18 maj, hemresa 14.00 söndag

Vi som arrangerar detta är: Ulrica Riedel Hälsoutvecklare, Personlig Tränare, Gruppträningsinstruktör, Global Yoga instruktör & Mindfulnessyogainspiratör. Till vardags jobbar hon på ett kvinnogym i Uppsala som PT och instruktör. Ulrika driver företaget Aktiv Glädje MPTE där träningsresor är en stor det. Hon är en mästare på att inspirera och sprida glädje med en energi utöver det vanliga.

Marita Jansson är i grunden utbildad danspedagog men lagt dansen på hyllan och istället funnit yogan som hon älskar. Som pedagog in i hjärtat var det helt naturligt att också bli yogalärare. Utbildad i GlobalYoga 500hr, Poweryoga 200h, Yinyoga 100h och Forrestyoga 100 h. Marita är gymnast i botten och älskar att få guida elever in i tex huvud och handstående på ett lekfullt sätt, men också guida djupt in i vävnad och själ i yinyoga. Du kan gå på hennes handstands workshops runt om på olika yogastudios. “ jag vill att du hittar din glöd när du yogar “

Vi har tillsammans gjort ett antal träningsresor runt om i Europa. Vi har varit i Kroatien, Rhodos, Kreta, fuerteventura mm. Resorna kännetecknas med gemenskap och glädje som de viktigaste hörnstenarna förutom träning, god mat och dryck. Vårat måtto är att du skall känna dig bekväm på våra resor, speciellt om du reser själv. Du ska få testa dina gränser på ett säkert och roligt sätt. Du får vara ditt sanna, galna du fullt ut. Detta gäller även nu på våran inte så långa men storslagna resa till Idöborg.

Hoppas du vill följa med oss på ett äventyr. Du kan följa oss på fb Aktiv Glädje MPTE och MaJa globalyoga. Instagram Aktiv Glädje MPTE och MaJa_yoga

Pris och information:

Datum: 18-20 maj 2018 Enkelrum: 4 845 kr
Kontakt: ulrica@riedel.nu Dubbelrum: 4 345 kr
Innehåll: Yoga, träning, mindfulness
 

 Läs mer om kursen        Boka direkt 

Yoga med Malou & Mia

180525-180527-01

180525-180527-02

Följ med Mia och Malou på 2018:s yogaretreat i Stockholms skärgård!

Vi anländer på fredag eftermiddag och hem igen på söndag eftermiddag.

På våra resor har vi chakrafokus och i maj inspireras vi av 3:e chakrat - Manipura. Här sitter vår Viljestyrka, livsenergi, livskraft, självförtroende, inspiration och våra sociala kontakter. Obalans här kan påvisa att vi sätter oss själva främst, maktfixering, låg energinivå, osäkerhet och brister i självförtroendet. Denna helg kommer vi även att vara en längre tid i tystnad.

7-9:e september kliver vi in i 4:e chakrat; hjärtchakrat - Anahata. Hjärtchakrat står för våra relationer, kärlek, gemenskap, känslor, harmoni, balans och medkänsla. Obalans här kan handla om relationsproblem och att man stängt till om sig och sina känslor.

Vid varje tillfälle ingår: båt från Stavsnäs, del i dubbelrum (lakan, handduk, tvål o schampo) alla måltider, fantastisk vällagad vegetarisk mat! vedeldad bastu, 5 yogapass, chakrafokus och chakrabalansering samt 2 guidade meditationer.

Du tar dig enkelt med bil eller buss (direktbuss från Slussen) till Stavsnäs, där blir du upphämtad med båt som tar dig till vår paradisö.

Resan passar både dig som är erfaren yogi och dig som just börjat yoga.

Varmt välkommen!

Pris och information:

Datum: 25-27 maj 2018 Enkelrum: 5 300 kr
Kontakt: malou@miasyogastudio.com Dubbelrum: 4 700 kr
Innehåll: Yoga, meditation, bastu
 

 Läs mer om kursen        Boka direkt 

1-3 Juni - Ledigt

 

 

8-10 Juni - Ledigt

 

 

Yoga Nu - kajak, bastu & gong

130614-130616-Åsa -Gustavsson -1

130614-130616-Åsa -Gustavsson -2

Om kursen: Att återhämta sig är temat för dessa tre dagar. Med hjälp av yoga, meditation, vacker natur och kroppens egen längtan till balans, vila och ny energi ger dessa dagar en möjlighet till det du behöver.

Kundaliniyoga är den yogaform vi kommer använda, alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar. Har du tidigare gjort Mediyoga-Medicinsk yoga så är detta en yogaform som ligger nära. Varje kväll kommer det att finnas möjlighet att vara med på Gongmeditation, en kraftfull, helande och stärkande meditationsform.

Med kajaker gör vi en utflykt till den vackra närliggande övärlden. Inga förkunskaper krävs. Kvällarna avslutas i den vedeldade bastun.
Åsa Gustavsson har 15 års erfarenhet av yogaundervisning, och anordnar denna populära kurs för 13:e året i rad.

Välkomna!

Pris och information:

Datum: 15-17 juni 2018 Enkelrum: 5 420 kr
Kontakt: 070-830 16 16    Dubbelrum: 5 020 kr
Innehåll: Yoga, Kajak och Meditation Eget tält: 4 170 kr


 Läs mer om kursen        Boka direkt 

5-8 juli - Sarah Jonsson

 

 

9-12 juli - Sarah Jonsson

 

 

17-19 Aug - Svetlana Lundqvist

 

 

Yoga med Malou & Mia

180525-180527-01

180525-180527-02

Följ med Mia och Malou på 2018:s yogaretreat i Stockholms skärgård!

Vi anländer på fredag eftermiddag och hem igen på söndag eftermiddag.

På våra resor har vi chakrafokus och i maj inspireras vi av 3:e chakrat - Manipura. Här sitter vår Viljestyrka, livsenergi, livskraft, självförtroende, inspiration och våra sociala kontakter. Obalans här kan påvisa att vi sätter oss själva främst, maktfixering, låg energinivå, osäkerhet och brister i självförtroendet. Denna helg kommer vi även att vara en längre tid i tystnad.

7-9:e september kliver vi in i 4:e chakrat; hjärtchakrat - Anahata. Hjärtchakrat står för våra relationer, kärlek, gemenskap, känslor, harmoni, balans och medkänsla. Obalans här kan handla om relationsproblem och att man stängt till om sig och sina känslor.

Vid varje tillfälle ingår: båt från Stavsnäs, del i dubbelrum (lakan, handduk, tvål o schampo) alla måltider, fantastisk vällagad vegetarisk mat! vedeldad bastu, 5 yogapass, chakrafokus och chakrabalansering samt 2 guidade meditationer.

Du tar dig enkelt med bil eller buss (direktbuss från Slussen) till Stavsnäs, där blir du upphämtad med båt som tar dig till vår paradisö.

Resan passar både dig som är erfaren yogi och dig som just börjat yoga.

Varmt välkommen!

Pris och information:

Datum: 79 september 2018 Enkelrum: 5 300 kr
Kontakt: malou@miasyogastudio.com Dubbelrum: 4 700 kr
Innehåll: Yoga, meditation, bastu
 

 Läs mer om kursen        Boka direkt 

14-16 Sep - Annika Berger

 

 

21-23 Sep - Yoga By Sonja