Inre resa i yttre skärgården

Bara en timme från centrala Stockholm ligger Idöborg, en privatägd ö med en färgstark historia. Här finner du den storslagna natur som är unik för Stockholms yttersta skärgård. Ni tar er hit med reguljära båtturer från Stavsnäs eller Saltsjöbaden och efter färden över vattnet kan ni lägga allt fokus på retreaten. Här får ni ett varmt och personligt bemötande och vi erbjuder alla de verktyg som ger förutsättningen för en lyckad retreat, från den goda vegetariska maten lagad på vegetariska råvaror till meditationssalen Dojon och den vedeldade bastun på ön sydligaste klippor. Idöborg är ett andra generationens familjeföretag och vår målsättning är förutom att lyssna på våra gäster och ständigt utvecklas, att succesivt utveckla anläggningen i en miljövänlig riktning samt att värna för skärgårdsnaturen och att verka för en öppen skärgård. Du som är intresserad av att vara med som deltagare på en retreat hittar information om aktuella kurser och retreater på Idöborg i vårt kalendarium. Välkomna!

Stuguthyrning        KALENDARIUM

Miljöer på Idöborg

Dojo4
Dojon bjuder på vacker utsikt över havet.

Konferensrummet3
Den ljusa lokalen i Villa Solnedgången

Vid strandkanten på öns östra sidan ligger vår största och i särklass mest uppskattade lokal Dojon, byggd helt i trä och med ena gaveln i glas bjuds ni här på vacker utsikt över havet.

Den vedeldade kaminen och de obehandlad träväggarna skapar en lugn och behaglig atmosfär och när vädret tillåter kan öppna upp ena gaveln flytta ut till naturen och det stora trädäcket utanför.

I Villa Solnedgången finner ni denna rymliga och ljusa lokal med utsikt mot havet och ekar i norr. På altanen utanför står på sommaren bekväma utemöbler och här kan ni ta en paus och njuta av den omgivande naturen. Lokalen lämpar sig för workshops såsom skrivarkurser eller för mindre Yoga- eller meditationsgrupper.

I båda lokalerna finns tillgång till stolar, bord, ljudsystem & projektor samt vatten & frukt.  Antal personer vid Yoga är ett uppskattat maxantal av hur många som det är bekvämt att Yoga samtidigt.

  Dojon Solnedgången
Area 70 kvm 50 kvm
Antal vid Yoga ca 30 personer ca 18 personer
Hyra/person/dag: 95:- ink. moms 75:- ink. moms

Mat & Dryck

På Idöborg tycker vi om rena och enkla smaker och våra duktiga kockar arbetar i största möjliga mån med ekologiska  och KRAV-märkta råvaror när de lagar våra vegetariska menyer.

Kockarna har stor erfarenhet av olika specialkoster och dieter såsom rawfood, ayurverdisk och makrobiotisk kost och ni får gärna komma med egna önskemål om vad vi ska servera vid er retreat.

Måltiderna avnjuts i Vita Villans hemtrevliga matsal eller när vädret tillåter på den stora verandan med utsikt över havet och den lummiga trädgården. På den generöst tilltagna frukostbuffén kan ni hitta nygräddat bröd och Idöborgs hälsogröt. Till fikat bjuds ni på allt från raw-bollar till smoothies och ibland frukt eller bär från ön.

Att göra på ön

Många väljer att avsluta dagen i vår vedeldade bastu, inhyst i ett över 300 år gammalt timmershus, beläget på öns sydligaste klippor. I gillestugan sitter ni bekvämt på fårfällar, med utsikt över Bulleröfjärden och havsbandets sista kobbbar skymtande i horisonten. Här har många nya vänskapsband knutits.

Vi har kajaker för upp till 10 personer som går att hyra för en spännande naturupplevelse i de skyddade vattnen runt Långskär. Den erfarne paddlaren har inte långt för att nå ut till öppet vatten och mer utmanande paddling.

Bastu2

Boendet på Idöborg

Boende

Boendet på Idöborg är uppdelat i tre större hus, Vita Villan, där även måltiderna serveras, Ängsvillan och Solnedgången. Rummen är personligt inredda i skärgårdsstil och har alla sköna sängar och det ingår lakan, handduk. Flera av rummen har även balkong med utsikt över den lummiga naturen.

Vita Villan Ängsvillan Solnedgången
Antal rum: 4 Antal rum: 7 Antal rum: 6
Antal bäddar: 6 Antal bäddar: 11 Antal bäddar: 9
Sällskapsrum: 1 Sällskapsrum: 1 Sällskapsrum: 1

Prislista Kurs & Retreat 2019

Helpension enkelrum: 1 345 kr/person
Helpension dubbelrum: 1 145 kr/person

Dojon: 95 kr/person/dag
Lokalen i Solnedgången: 75 kr/person/dag
Bastu: 95 kr/person
Hyra kajak: 95 kr/person halvdag

Med egen kock enkelrum: 995 kr/person
Med egen kock dubbelrum: 795 kr/person

Alla priserna är inklusive moms. 20% rabatt för bokningar mån-tors.



Helpensionspriset inkluderar frukost samt vegetarisk buffé till lunch & middag, för- eller eftermiddagsfika, kaffe, te & frukt mellan måltiderna samt avresestädning och hyra av handdukar & lakan.

Väljer ni att ta med er egen kock och lagar maten själva ingår hyra av restaurangkök, lokaler inklusive Dojon och bastun samt gästrum inklusive handdukar, lakan och avresestädning.


Skicka bokningsförfrågan